NOORD-HOLLAND – ‘Als gimmick gaan we kroketten verkopen’ bedacht Menno Post toen hij tegen een originele oude FEBO – automatiek aanliep. Creatief meesterkok en eigenaar van restaurant Olivijn in Haarlem over zijn initiatief: ‘Dit is het derde weekend dat we handgemaakte en zelf gerolde kreeft- en truffelkroketten maken voor in de automaat. Op de eerste vrijdag waren de kroketjes binnen een uur weg’.

Sinds maart vorig jaar stelt het team van Olivijn wekelijks 4 en 5 gangen afhaalmenu’s samen op sterrenniveau. Menno: ‘We hebben in 2020 Olivijn Traiteur ge├»ntroduceerd. Als mensen moeten wachten als ze de afhaalbestellingen ophalen hebben we bijvoorbeeld paling en oesters in de vitrine. Ik wilde dit jaar met iets nieuws komen’.

Menno kocht het tweedehands apparaat en liet een logo ontwerpen analoog het FEBO-logo: OLIVIJN de lekkerste..! FEBO, beroemd om zijn vers gemaakte kroket en snackwand vindt het volgens de chef-kok hartstikke leuk.

‘Deze oude FEBO – automaat is er eentje waar je muntgeld in kan werpen. Het is een slim apparaat. Als het een uur gevuld is geeft het aan dat het product te oud te geworden’.

Mensen die bij Olivijn hun thuismenu’s komen afhalen kunnen voor 6 euro ‘een kroketje uit de muur trekken’. ‘Wij willen iets positiefs uitstralen. Mensen komen hier met plezier binnen en gaan met een glimlach de deur uit’ aldus de sterrenchef.

Nog meer goed nieuws. Als restaurants weer gewoon gasten mogen ontvangen wordt de Olivijn take-away service gecontinueerd. Het culinaire snackautomaat blijft ook en zal een plek in het restaurant krijgen voor een extra gastronomisch tussendoortje voor de gasten.

1 thought on “Culinaire kroketjes uit de muur

  1. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am encountering difficulties
    with your RSS. I don’t understand why I cannot subscribe to it.
    Is there anybody having the same RSS problems? Anybody who knows the
    solution will you kindly respond? Thanks!!

Comments are closed.