Eyserhalte in Eys

LIMBURG – ‘Eten / drinken / winkelen / beleven’ staat er op de voorgevel. Het mag duidelijk zijn. Een bezoek aan delicatessenwinkel Eyserhalte in Eys is een feestje voor fijnproevers. Eyserhalte is zo’n winkel waar je geheid met meer boodschappen de deur uit gaat dan op je lijstje staan. Zo’n hotspot waar je plots besluit de lunch ter plekke te gebruiken.

En dan het assortiment aan groente en fruit van verse topkwaliteit. Oef! Daarvan zou je foto’s willen maken om uitvergroot boven de bank te hangen, zo ongeveer.

Maar er meer. Er is nog een reden om Eys aan te doen. Deze kwaliteitszaak heeft namelijk een eigen truffelgaard aangelegd: Truffière Eyserhalte. In november vorig jaar is ruim 1 hectare land aan de overkant bewerkt om truffels te laten groeien.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het artikel van Onno Kleyn over truffelteelt in Nederland in de Volkskrant van 24 november 2020.

Eyserhalte is een must-visit als je een wijn weekendje weg bent in Limburg. En ideaal te combineren met een bezoek aan Domein Aldenborgh eveneens in Eys. Een ander interessant wijnhuis is Wijndomein Stokhem in Wijlre. Vanuit deze wijngaard heb je zelfs zicht op Eyserhalte.

Truffelgaard