UTRECHT – Restaurant Bentinck, gevestigd in de voormalige stallen van Kasteel Amerongen heeft een eigen Nederlandse wijn ontwikkelt. En wél een heel bijzondere.

Het eigentijdse toprestaurant in Amerongen is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck. Deze Graaf Bentinck vestigde zich in 1879 op kasteel Amerongen, bracht het kasteel opnieuw tot bloei en steunde de bevolking van Amerongen met agrarische projecten.

De eigen wijn, een mousserende van de druiven johanniter en souvigier gris ontwikkelde Peter-Paul Swijnenburg en Jan-Jaap Altenburg van Restaurant Bentinck in samenwerking met Kirsten Abels en Erik Leferink van Domein Holset.

De mousserende wijn is gebotteld na een periode van 42 maanden rijping en kreeg, heel toepasselijk, de naam Graaf Bentinck Extra Brut. De wijn is ‘gevaarlijk lekker en buitengewoon smaakvol’, aldus sommelier Jan-Jaap.

Culinair genieten? Dat kan thuis ook!, zeggen ze bij Bentinck. Iedere vrijdag en zaterdag worden thuismenu’s voorbereid. En als je dan toch je menu gaat ophalen, vergeet dan vooral niet óók een fles Graaf Bentinck Extra Brut mee naar huis te nemen.

Patron Peter-Paul Swijnenburg en sommelier Jan-Jaap Altenburg
Graaf Bentinck Extra Brut
Restaurant Bentinck