LIMBURG – Wijnrestaurant Mes Amis introduceerde eind vorig jaar De Limburgse Wijnwinkel in de hippe wijk Wyck in Maastricht. In feite is deze pop-up winkel de wijnkelder van Wijnrestaurant Mes Amis, bekend vanwege de Limburgse wijn (zowel Nederlandse als Belgische) als spijs-begeleider.

In deze winkel – waar je hebberig van wordt – een groot assortiment aan bijzondere wijnen uit Nederlands en Belgisch Limburg. Sommelier Pieter Beatse raakt niet uitgepraat over de verschillende wijnhuizen. Wat we naar huis moeten meenemen, vragen we. Pieter: ‘Riesling 2016 van Hoeve Nekum omdat het een wat rijpere riesling is. Chardonnay van Wijngaardsberg is erg populair en vrijwel uitverkocht, de wijnen van Wijndomein Aldeneyck (…)’.

We kiezen voor Cuvelier BizJoe, Blanc de Noir van Domein Cuvelier die we afgelopen week hebben ontdekt. En nemen Rosé van Wijndomein Stokhem mee. Gewoon omdat ie lekker is.

De Limburgse wijnwinkel is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.30 uur. Op zondag en maandag is de pop-up store open vanaf 13.00 uur.

De Limburgse Wijnwinkel

Wycker Brugstraat 56

MAASTRICHT

Pieter Beatse, sommelier bij Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht