GRONINGEN – Tijdens een Wijn Weekendje Weg in Groningen verbleven we op Landgoed Wilgenheerd in Wehe-den Hoorn. Als je wilt uitwaaien tussen Stad & Wad is dit een ideale stek. Ook voor fijnproevers een mooie uitvalsbasis. Op 12 minuten afstand bevindt zich ’t Kleine Oestertje, een parel van een visrestaurant.

De B&B heeft twee gastenkamers en een appartement voor vier personen. De accommodatie beschikt over een gezamenlijke huiskamer waar je ’s avonds een glas wijn kan genieten. Het landgoed heeft tevens een natuurkampeerterrein met 13 ruime kampeerplekken.

Arjan en Heleen streken vorig jaar in het Noorden van Groningen neer nadat ze tien jaar in De Marken een B&B hebben gerund. Om de tien jaar willen ze iets anders en verruilde Italië voor Het Hogeland, vertelde Heleen mij. Al raakt haar liefde voor Italië nooit verloren en kregen we een fles mousserende wijn van de vroegere buren uit De Marken mee naar huis.

Gelukkig hebben Arjan en Heleen tegenwoordig ook een bijzondere wijngaard als buur, Wijngaard Hof van ’t Hogeland op wierde Groot Maarslag in Mensingeweer.

Landgoed Wilgenheerd
Uitzicht aan de achterzijde van Landgoed Wilgenheerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.