NOORD-BRABANT – Het matras is van zeewier en paardenhaar. De tafel van glas. De stoelen van draadstaal en riet. Zelfs de verf is anders blauw dan de overige Bluerooms in Boutique Lytel Blue, vanwege de verf zonder plastic. Special Blue Room is de enige plasticvrije hotelkamer in Nederland. Wedden dat je anders wakker wordt!

Dit bijzonder fraaie hotel waar oud & design samen gaan heeft negen kamers. Naast de Special Blue Room en drie Lytel Blue Rooms op de begane grond, drie Blue Rooms eenhoog en tenslotte twee Blues Suites op de bovenste verdieping onder de nok van het monumentale pand.

John van Doorn (25) kocht de voormalige pastorie uit 1862 in 2019 met het plan samen met partner Willeke Poeliejoe een blauwe oase te creëren. Na een grondige verbouwing waarbij aan de kleinste details is gedacht opende het hotel nabij Eindhoven haar deuren in mei 2020.

Vanwaar dat blauw allemaal?

John: ‘Blauw is de kleur van oneindigheid, ook wel hemels genoemd. Maar blauw brengt ook rust en schept helderheid bij het denken’.

Wat voor mij in elk geval helder is, dat deze pracht ambiance dé ideale uitvalsbasis is voor een Wijn Weekendje Weg in Noord-Brabant. Op nog geen 300 meter afstand bevindt zich namelijk de biologische wijngaard van Rene en Anita van Doorn, Wijngaard Doornacker. En op kruipafstand van het hotel kun je uitstekend dineren bij Restaurant Vandeijck, gevestigd in een herberg uit 1660. Als dat geen ultieme thuisblijfvakantie is …

Special Blue Room
Special Blue Room
Special Blue Room
Detail: geen plastic
Voormalig pastorie in Riethoven is nu stijlvol hotel