LIMBURG – Dit jaar is Wijnrestaurant op het Land te gast bij Wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens. Dit evenement is de Limburgse variant van het culinaire concept Restaurant op het Land in het Brabantse Wouw.

Annaline en Patrick Doelen, de eigenaren van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht en initiatiefnemers van dit pop-up restaurant in Voerendaal werken al jaren samen met Wijndomein St. Martinus. Pareltjes van Annaline 2016 Brut methode traditionelle (cabernet cantor/cabernet cortis/pinotin) is een creatie van Mes Amis en Stan. Ook Cuvée Patrick 2018 (pinot noir/dornfelder/regent) en Cuvée Mes Amis 2019 (souvignier/chardonnay) is het resultaat van samenwerking tussen het wijnrestaurant en wijnmaker Stan. Speciaal voor dit unieke evenement in de wijngaard werd Vriendschap uit Voerendaal 2019 (johanniter/solaris/muscaris/auxerrois/chardonnay) samengesteld.

Afgelopen zondag mocht ik dit wijn-spijs feestje in Zuid-Limburg beleven en heb genoten. De persoonlijke ontvangst, het weergaloos uitzicht, de verzorgde locatie en dito kleding van het gepassioneerde team. We dronken twee van de voornoemde wijnen en Hemels Roze 2019 (cabernet cortis/cabernet cantor/pinotin) bij streekproducten als Limburgse gerookte forel en bloedworst met Limburgse siroop. We sloten de voortreffelijke lunch af met de zoete wijn Zusje 2018 (late oogst muscaris/solaris), genoemd naar het zusje van Stan, naar verluidt het liefste karakter van de familie.

Must visit hotspot. Lunch & diner t/m 4 oktober. Nog leuker: combineer een bezoek aan dit pop-up restaurant met plukken in de wijngaard. St. Martinus zoekt plukkers op 26 t/m 28 september en 2 t/m 5 oktober (ook: 9 t/m 12 oktober).

Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus Foto: Lodewijk van der Grinten