LIMBURG – Ik vroeg – in het kader van mijn boek – aan alle wijnboeren in Nederland in welke restaurants de eigen wijnen worden geschonken. Wat opvalt: een aantal restaurants worden veel genoemd, waaronder Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht.

Eigenaresse en vinoloog Annaline Doelen ontvangt me hartelijk en zegt me te kennen. Wat blijkt, Bas Hoogland, eigenaar van de bijzondere accommodatie De Heerlijkheid Vijlen en praktisch buurman van Wijndomein St. Martinus had mijn komst al aangekondigd.

Annaline vertelt over haar liefde voor Limburgse wijnen* terwijl ze ons een glas Pareltjes van Annaline Brut 2016 inschenkt, een samenwerking tussen het restaurant en Stan Burskens, eigenaar van St. Martinus. De tweede jaargang van het Pop-up Wijnrestaurant op het land is eveneens een samenwerking met wijndomein St. Martinus.

Te midden van de druiven van deze wijngaard kunnen per dag 250 gasten worden ontvangen voor de lunch en en 250 gasten voor het diner. Patrick Doelen heeft de leiding over het keukenteam: Patrick: ‘Het is ongelooflijk dat er zoveel animo voor ons culinair concept is. We genieten als personeel ook enorm van de gasten die deze wijnbelevenis ervaren. Het is keihard werken maar we werken met zo veel plezier aan dit creatieve proces’.

Aanrader. Nog t/m 4 oktober 2020.

* Annaline is in 2015 benoemd als de eerste ambassadeur van de Limburgse wijnen