LIMBURG – Deze fraaie foto van Jules Nijst van Domein De Wijngaardsberg is opgenomen bij de tekst over deze wijngaard in 12X Wijn Weekendje Weg in NL.

Dat maakt nieuwsgierig naar de maker, fotograaf Paul Lahaye.

Paul, wat heb je met Domein De Wijngaardsberg?

‘Ik ben hier als kind opgegroeid (in Ulestraten en Waterval) en deze plek is wie ik ben. Buiten zijn, de heuvels en prachtige natuur. Jules kwam ik toevallig tegen in zijn wijngaard terwijl ik met mijn camera op pad was. We raakte in gesprek en vanuit zijn (wijnboer) en mijn (fotograaf) passie kwam er een samenwerking tot stand. Datzelfde jaar heb ik nog zijn hele seizoen in beeld gebracht en was ik regelmatig te gast op de Wijngaardsberg’.

Hoe heet de foto?

 ‘“The only way to do great work is to love what you do.” – Steve Jobs

Toepasselijke spreuk want Jules zijn verhaal is bijzonder. Komende uit het bedrijfsleven en dan op latere leeftijd nog de omschakeling naar een bestaan als wijnboer op een zeer bijzondere plek. Jules is een eigenzinnige man die gedreven wordt door zijn passie en liefde voor wijn een bijzonder product maakt. Zonder zijn passie was dit nooit mogelijk geweest’.

Paul je hebt met deze foto een prijs gewonnen. Welke?

‘Een fotowedstrijd in Meerssen waar de foto de eerste prijs kreeg’.

Waarom ben je trots op deze foto?

‘Deze foto is anders, het is niet de foto van Jules die je in eerste instantie zou verwachten als portretfoto. Met zoveel groen en natuur zou je eerder een standaardfoto verwachten in zijn wijngaard. Toch is dit 100% Jules; hard werkend met zijn druiven in een tank ergens in een stal. Ik heb lang nagedacht en geprobeerd iets bijzonders te maken en dat was een hele uitdaging. Maar met deze foto is dit gelukt en ben ik tevreden’.

Wat zijn je ambities?

‘Kwaliteit en geen kwantiteit, altijd op zoek naar het echte verhaal en passie van bijzondere plekken en/of mensen zoals Jules’.

Wil je nog iets aan mij kwijt?

‘Ik hoop natuurlijk dat meer mensen mij vinden. Dat kan via mijn website nl.paullahaye.com‘.

Heel graag wil ik ook nog iets aan Paul kwijt. Heel hartelijk dank dat ik jouw prachtige landschapsfoto van Domein De Wijngaardsberg mag gebruiken op de website en facebook pagina van 12X Wijn Weekendje Weg in NL.

En wat deze foto van Jules met zijn druiven in een tank betreft, het sluit naadloos aan wat Jules mij heeft toevertrouwd over de pinot noir, ‘(…) de mooiste druif die er is’! (…) aldus Jules.

Jules Nijst