ZEELAND – Wijnhoeve De Kleine Schorre is 21 september begonnen met de oogst. Tot en met 10 oktober zijn circa 30 vrijwilligers per dag aan het plukken. Johan voorziet een uitstekend wijnjaar: ‘Er is duidelijk minder gevlogen en gereden want we merken dat de lucht schoner is. Daardoor zijn de druiven vroeger uitgelopen en dat is gunstig (…). Bron: nieuwsbrief De Kleine Schorre en gesprek met de wijnboer zelf.

’t Leuke van deze wijngaard vind ik, dat een reis er naar toe al een feestje is. Zodra je vanuit Zuid-Holland de Haringvlietbrug over rijdt voelt het als vakantie. De heldere blauwe lucht, het weidse landschap en het licht dat anders lijkt.

Eenmaal bij de Kleine Schorre aangekomen kun je lekker lunchen in het proeflokaal met wijnen van het wijngoed als begeleider. Een wandeling langs de wijngaard en even rondneuzen in de boerderijwinkel voor een mooie fles mee naar huis maakt je dagje-uit compleet.

Alhoewel. Wist je dat De Kleine Schorre naast een kleine camping nu tijdelijk een duurzaam Tiny House heeft die je kunt boeken?

Ik zou er een Wijn Weekendje Weg in Zeeland van maken …als ik jou was.

Boeken via www.heteilandhuis.nl

Paula en Johan (Foto van Barbara Duurlo-Wolff)