In het Kerstnummer van de automagazines Carros en De Auto van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC), een verslag van de roadtrip langs Nederlandse wijngaarden van autojournalist Huib de Vries en car and mototcycle photographer Maurice Volmeyer.

En zo togen de heren per BMW 540d XDRIVE TOURING, met ander woorden een ruime stationcar, naar Zeeland voor een ontmoeting met Johan en Paula van Wijnhoeve de Kleine Schorre (onder de conditie dat er geen auto advertenties werden verkocht, toch Johan ; -)).

Met zo’n auto wil je wel kilometers maken dus ging de reis naar Zuid-Limburg voor een bezoek aan Wijngaard St. Martinus en spraken de herenreizigers hoogstpersoonlijk af met Camille Oostwegel senior, de wijnboer van Château St. Gerlach.

Vervolgens ging de reis naar Domaine Brabantse Wal waar fotograaf Maurice, de Bordeaux Dog alias wijngaard hond Sjaak van Paul Bosse op de gevoelige plaat wist te zetten. Via Wijngaard Land en Boschzigt in Noord-Holland werden weer een zooitje kilometers afgelegd naar Wijngaard De Frysling in Oost Friesland om het rondje Nederland Wijnland te eindigen bij wijnboer en verdienstelijk wijnmaker Silvia Anthonj van MinZeven in Lelystad in Flevoland.

Na afloop sprak ik met een enthousiaste fotograaf. Maurice zit al dertig jaar in het vak en heeft – in opdracht – talloze automobielen gefotografeerd. Na diverse roadtrips binnen Europa was dit een eerste binnenlandse reis en verrassend genoeg ook nog langs bijzondere Nederlandse wijnhuizen. Het leverde fraaie beelden op.

Maar wat vindt de fotograaf na al die jaren nu zelf zijn mooiste creatie?

Maurice: ‘Lamborghini Riva Aquamara. Dat is een foto van een boot en en een auto in Kudelstaart. Het gaat om een heel bijzondere motorboot en een sportwagen van het Italiaanse automerk Lamborghini. De speedboot is van het merk Riva maar heeft twee kolossale Lamborghini motoren. Het lastig te zeggen wat mijn fraaiste beeld is. Je kunt van te voren iets afspreken maar op het moment van fotograferen moet alles samenvallen. Dit beeld ziet er niet Nederlands uit terwijl de foto in Noord-Holland geschoten is’.

Nieuwsgierig naar de foto’s van de wijnhuizen die bezocht zijn? Zie Roadtrip Dutch Wine Farmers ‘BMW 540d .

De automagazines zijn verkrijgbaar bij de betere tijdschriftenwinkel.

Waar een ruime kofferbak al niet goed voor is …
Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor, Zeeland
Mooiste creatie autofotograaf Maurice Volmeyer