OVERIJSSEL – 2020 is een wel heel bijzonder jaar voor Roelof en Ilse Visscher. Dit jaar bestaat Wijngaard Hof van Twente uit Bentelo 20 jaar. Ze waren destijds de eerste in Twente en golden als pioniers in het oosten des lands. 13 mei 2000 werden de eerste vijfenhalve hectare aangeplant. Dit jaar, eveneens op 13 mei, werd een extra hectare aangeplant met souvignier gris en pinot noir.

Ilse en Roelof: hoe gaat het met Hof van Twente?

Ilse: ‘We hebben dit jaar voor het eerst pinot noir aangeplant. De eerste oogst daarvan verwachten we in 2022. Roelof wil heel graag mooie rode wijn maken van deze druif. De pinot noir is ook geschikt voor het maken van een Blanc de Noir en mousserende wijnen’.

We zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie wijngaard op Aruba …?

Ilse: ‘Roelof heeft de medewerkers van de wijngaard op afstand begeleid. Wel is hij een paar weken naar Aruba gegaan voor de botteling. De allereerste wijn is gebotteld. Roelof is er heel tevreden over. We verbouwen op Aruba de druiven tempranillo, syrah (shiraz), chenin blanc en colombard’.

Het ondernemende echtpaar heeft als motto: droom, durf, doe en deel. Dat ze hun opgedane kennis en knowhow delen op een wijngaard overzee is op zijn minst bijzonder.

Roelof en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente