‘Opmerkelijk Klein’ kopt hét wijnmagazine van Brazilië. In buitenlandse ogen klein of niet, we verwelkomen alle aandacht voor Nederlandse wijn. Bijkomstig voordeel is dat Elvira Broersma van Wijngaard de Frysling nu ook buiten ons land beroemd aan het worden is. Wat wil je ook met zo’n fraaie foto ;-))

Mooi initiatief van journalist Malu Neves van Guide Me To. In het artikel ook aandacht voor de Wijngaard Dassemus (Noord-Brabant) en Domein Holset (Limburg). Verder ook quotes van Jan-Jaap Altenburg, sommelier van Restaurant Bentinck in Amerongen (Utrecht).

Ik heb geprobeerd de tekst te vertalen. Er staat zoiets als ‘Hoe excentriek de associatie ‘wijn’ en ‘Nederlands’ ook mogen lijken, de verwachtingen zijn veelbelovend’. Hoe aardig is dat.

Overigens. De foto van Elvira is gemaakt door Cees de Jonge van The Visual Art Box in het kader van de Portretserie ‘Vrouwen in de Nederlandse wijnbouw’. Elvira is door Cees vastgelegd samen met twee andere keileuke wijnvrouwen in NL. Er volgen er nog minstens vijfentwintig. Wil degene die onze portretserie een podium wil bieden zich melden …

Elvira Broersma van Wijngaard De Frysling Fotograaf: Cees de Jonge van The Visual Art Box
Artikel in het Braziliaanse wijnmagazine Frutas, maart 2021
Jan-Jaap Altenburg (Restaurant Bentinck)
Vlnr Jantiene Broersma (De Frysling), Ron Langeveld (Dassemus) en Domein Holset