Een blend van twee nieuwe rassen in combinatie met een klassiek ras is al uniek. De samenwerking tussen een wijnimporteur en een wijngaard ook. Begin juli werd bekend dat St. Martinus Cuvée Texere*, een blend van johanniter, souvignier gris en auxerrois exclusief is samengesteld voor Verbunt Verlinden in Tilburg.

De samenwerking is ook weer niet zo gek als je bedenkt dat we te maken hebben met het toonaangevende wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens, een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn. En wijnkoperij Verbunt Verlinden, met Peter van Houtert als grote baas, is een vooraanstaand wijnbedrijf met een groot assortiment topmerken wereldwijd.

Hoe is deze bijzondere cuvée ontvangen? Ik vraag het brand manager Tom Versantvoort van Verbunt Verlinden. Tom: ‘De eerste reacties zijn goed. De wijnspeciaalzaken van De Wijnkring hebben de wijn afgenomen. De belangstelling vanuit restaurants die de wijn willen schenken komt nu ook op gang. We zijn erg nieuwsgierig hoe Nederlandse wijn zich verder gaat ontwikkelen in de markt?’ Ik anders ook. Wordt vervolgd.

* Texere is Latijns voor ‘weven’ en verwijst naar textielstad Tilburg