NOORD-HOLLAND – Vandaag opende wijnwinkel bob haar deuren in de Amsterdamse Pijp. Bob noemt zich het podium voor Nederlandse wijn. Maanden struinden de initiatiefnemers Samir, Richard en Roderick door heel Nederland op zoek naar het neusje van de zalm op het gebied van Nederlandse wijn. Het resultaat mag er zijn. Een winkel waar je hebberig van wordt.

Vorige week opende Nederlandse Streekwijnen haar winkellocatie in het chique Santpoort-Zuid. Eigenaar Patrick streeft naar een landelijke dekking wat Nederlandse wijn betreft en weet wijnen uit alle hoeken en gaten op te sporen. Dat maakt nieuwsgierig.

Beide initiatieven maakt Noord-Holland als wijnprovincie nog interessanter. Combineer wijnwinkel bob vooral met een bezoek aan Wijngaard de Amsteltuin. De locatie van Nederlandse Streekwijnen kun je bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan Zwirs wijngaard in Heerhugowaard.

Wijnwinkel Bob, Eerste van der Helststraat 41h, Amsterdam

Verkooplocatie Nederlandse Streekwijnen, Willem de Zwijgerlaan 56A, Santpoort-Zuid

Toen ik vandaag kennis maakte met het assortiment van wijnwinkel bob kon ik het niet nalaten Roderick naar zijn favorieten te vragen. Het doet me toch wel deugd dat wijn van Domein Steenberg en Wijndomein Stokhem in goede aarde vallen. Waarom? Omdat het wijnen zijn die je geproefd moet hebben. Net zoals al die andere wijnen overigens.