NOORD-BRABANT – Onlangs werd ik verrast met een ballonvaart voor twee. Aanvankelijk had ik zo mijn bedenkingen want ik ben verre van handig. Laat staan een held in de lucht. Maar ach, ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Dus ging ik overstag.

Op een prachtige dag in de herfstvakantie gingen wij op weg naar Ad Ballon in Breda. Van daaruit moesten we de landrover met piloot en crew volgen naar het startpunt in Baarle-Nassau. Onderweg reden we door Chaam en ook langs Wijngaard Dassemus. Ik heb nog even gezwaaid naar Ron al zal hij die maandagmiddag wel druk zijn geweest met wijn produceren.

De ballonvaart met directeur/piloot Ad Haarhuis voer van Baarle-Nassau – over België – naar Etten-Leur. Eenmaal in de lucht heb ik ervaren wat stilte is. Je waait immers met de wind mee. Naast het weergaloos uitzicht is het best grappig dat je beneden auto’s ziet stoppen om naar boven te zwaaien. Na ruim een ruim een uur in de lucht zat ons tochtje erop. Laten we nu bijna pal naast een wijngaard landen, te weten de Wijnboerderij De Santspuy.

Al met al een leuk uitje zo met zijn twee. Aanrader. Temeer omdat er altijd wordt afgesloten met een glas mousserende wijn.

Wist je overigens dat je het hele jaar door ballon kan varen? In de ochtend of avond.

Privé foto

De Santspuy, wijnboerderij in Etten-Leur