Wijndomein in wording

Gisteravond sprak ik met Sico de Moel, chef-kok, sommelier en restauranteigenaar van L ‘Invité in Amsterdam. Sico is sinds dit jaar ook wijnbouwer. Hij initieerde

Read More »

De eieren van Ron

NOORD-BRABANT – Ron Langeveld van Wijngaard Dassemus in Chaam had er al eentje maar nu heeft hij drie wijnvaten in de vorm van een ei.

Read More »

Rosé op z’n Oostenrijks

FLEVOLAND- ’t Aardige van Nederlandse wijnboeren is, dat ze zich steeds opnieuw vernieuwen. Naast stille witte en rode wijn worden steeds meer secco’s gemaakt en

Read More »

Koningspage

NOORD-BRABANT – In Wijngaard Dassemus tref je heel veel insecten aan, vertelde Ron Langeveld mij. Dit heeft onder meer te maken met het maai-systeem van

Read More »

Prikkelende verrassing

FLEVOLAND – Soms heb je van die onverwachte ontdekkingen waarvan je nadien ook nog blij wordt. Deze wijngaard is voor mij de verrassing van 2020.

Read More »

Even voorstellen

LIMBURG – Ralph Huydts van Wijngaard Raarberg is een meester in assembleren van een drietal – uitsluitende klassieke – druivenrassen tot uitmuntende mousserende wijnen. De

Read More »