NOORD-HOLLAND – Dit is de week van de nieuwste lichting Beaujolais, de Beaujolais Primeur.

Wisten jullie dat we in Nederland onze eigen Beaujoloos hebben. Gewoon gemaakt door een wijngaard uit Wognum in Noord-Holland.

We bellen Siem Loos van Wijngaard Saalhof .

Siem, hoe gaat het met jullie Beaujoloos?

‘Onze Beaujeloos 2018 van de rondo druif ontving in 2019 een medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Dit jaar hebben we de wijn niet ingestuurd voor de keuring al is de wijn vrijwel hetzelfde. Voor alle duidelijkheid, onze Beaujolais is geen Beaujolais Primeur. De wijn is als een klassieke gevinifieerde Beaujelais gemaakt. We zijn op de naam gekomen omdat een sommelier die ons bezocht zei “Het is net een beaujolais”‘.

Hoe gaat het verder met jullie wijnbedrijf?

Siem: ‘Ons restaurant Saalhof is in maart begonnen met afhaalmaaltijden. Dat loopt goed. We bereiden 70 tot 100 maaltijden in de dagen van het weekend voor. Elke week komen we met een ander menu. De kwaliteit is wat je van ons gewend bent al hebben we wel besloten de prijs laagdrempelig te houden. Tenslotte moet je zelf afwassen. Een 3-gangen menu kost bij ons rond de 22,50 euro.’

Meer dan schappelijk lijkt me. Kan dat flesje Beaujoloos er ook wel bij.

Beaujolais is de eerste fles links