GELDERLAND – Onlangs bezocht ik Wijngaard De Kruithof in Ophemert op uitnodiging van Marion en Kees Kruitwagen via LinkedIn: ‘Dag Peetra, kom en proef onze wijnen’.

Marion en Kees willen Nederlandse wijn combineren met Bourgondisch genieten en het creëren van mooie ontmoetingen. Daarin lijken zij te slagen. Ik kwam, proefde en luisterde en heb ervaren: wijn en verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en verbond ons die middag met elkaar.

Wijngaard De Kruithof

Ooit vertrok Kees naar Frankrijk om wijn en cultuur aldaar te begrijpen. Zijn (werk) ervaringen in de Bourgogne, Bordeaux en Champagne – streek én omdat Kees, zoals hij zelf zegt, ‘vijftig jaar in het vak zit’, komen samen in hospitality ten top.

Kees: ‘Wij zijn gespecialiseerd in witte en mousserende wijn. Wat wij doen is het creëren van een ontmoetingsplek en vertellen van verhalen’.

Wijngaard De Kruithof

Wijngaard De Kruithof is gelegen nabij Kasteel Ophemert ook wel de heerlijkheid Ophemert genoemd. Daarom heet de wijnlijn van Marion en Kees De Witte Heerlijckheid.

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over die fijne middag bij Marion en Kees. Over de genoten wijnen. Over de genoeglijke lunch die Marion had klaargemaakt. Of de gedichten die Kees voordroeg geïnspireerd door zijn eigen dametjes alias de druivenplanten.

Al gun ik jullie zelf zo’n mooie ontmoeting …

Kees en Peetra d.d. 9 januari 2021

Nou vooruit: hierbij het door Kees voorgedragen gedicht: Druppel aan de Draad.