FLEVOLAND – Je kunt Silvia Anthonj gerust een pionier noemen. Zo’n 5 jaar geleden begon ze met de aanplant van druivenstokken in Lelystad. Haar wijngaard, die ze de naam MinZeven gaf, ligt zeven meter onder zeeniveau. ‘Deze postzegel, zoals ze haar stek liefkozend noemt, is al 35 jaar biologisch bewerkt en nooit chemisch bespoten’.

‘Hier moet iets komen met ballen!’ besloot Silvia. De wijnboer annex wijnmaker wilde niet zomaar een wijn maken maar iets bijzonders, iets bruisends!. Silvia: ‘Ik wil de geest van de Zuiderzee in de fles stoppen’.

Silvia Anthonj

In oktober 2020 gaat Bruut & Bruizend in zeer gelimiteerde oplage in première, een vintage mousserende wijn van traditionele gisting op fles, gefermenteerd met wijngaardeigen gisten, ongezwaveld, ongefilterd en zonder enige dosage.

De mousserende wijn van Silvia van souvignier gris, sauvignac en hibernal zijn gevinifieerd, mousserend gemaakt en gebotteld in eigen huis.

Bijzonder en baanbrekend en daarmee een pure vertegenwoordiger van eigen terroir.